Viksjöbon Henry Wisén är Årets Bussförare i Västernorrland 2021

Din Tur har tillsammans med sina resenärer utsett Västernorrlands favoritbussförare. Idag står det klart att Henry Wisén är Årets Bussförare 2021.

Henry beskrivs som den sociala typen och när han 2013 växlade från lastbilschaufför till bussförare hittade han rätt.

– Egentligen blev jag bussförare av en slump, de sökte folk och jag bodde 300 meter från utgångspunkten, dessutom hade jag precis slutat driva eget företag. Det kändes kul att få träffa folk i sitt jobb och jag klev på, säger Henry Wisén.

Årets bussförare är en person som gjort något extra, föregår med gott exempel, tar sin uppgift på allvar och älskar sitt jobb. Hur det yttrar sig får länets resenärer berätta om.

”Glad, hjälpsam, bryr sig om alla, trygg, go och glad, trevlig, sanslöst engagerad, glädjespridare, serviceinriktad, problemlösare och alltid med ett leende på läpparna.”

Det är några av de ord som beskriver årets vinnare Henry Wisén från Viksjö utanför Härnösand. Motiveringen till Henrys vinst lyder:

Henry kör buss för att han älskar det han gör. Det verkar helt klart smitta till hans resenärer som beskriver varför Henry är deras favoritbussförare i nomineringarna vi har fått in. Serviceinriktad, hjälpsam och alltid med ett leende på läpparna är några av de fina ord som beskriver honom. Henry har ytterligare ett epitet att lägga till meritlistan, som barnens favoritchaufför.

På morgonen startar Henry upp bussen i Viksjö där han bor, hämtar upp skolbarn och pendlare och fortsätter in till Härnösand där ett skift stadskörning tar vid innan han åker hem med Viksjöturen igen.

– Min favorit är helt klart 511 mellan Viksjö och Härnösand. Det är många barn vilket jag tycker jättemycket om, men också en hel del äldre. Vi pratar om allt möjligt och de tackar så fint för skjutsen när de kliver av, säger Henry Wisén.

–Vi säger stort grattis till Henry Wisén som fått flest röster av våra resenärer och därmed är utsedd till Årets Bussförare 2021 i Västernorrland. Han har idag fått diplom, blommor och äran att bära knappen ”Årets Bussförare” säger Michaela Björk.

Det är andra gången Din Tur utser Årets bussförare i Västernorrland och det sker i samarbete med trafikbolagen. Årets bussförare Henry Wisén arbetar på företaget Byberg & Nordin.

 

 

Publicerat10 jun 2021