Beställ din resa i appen paxa Din Tur. Du bestämmer var och när du ska resa.

Res med bussen paxa på dina villkor. Du bestämmer var du ska kliva på och vart du ska åka. Dessutom är det du som bestämmer när du vill resa. Välkommen ombord!

Vad är paxa?

Paxa är en mindre buss som körs på beställning och med öppettider, utan tidtabell eller fast linjesträckning. Du bestämmer när och var du vill resa inom ett begränsat område och under fasta öppettider. Paxa trafikerar ett område i Sundsvalls tätort och i Sollefteå tätort.
Paxa är ett utvecklingsprojekt som kommer testas under cirka ett år.

Var och när kan jag resa med paxa?

Sundsvall
Paxa trafikerar ett avgränsat område inom Sundsvall. Med paxa reser du i de centrala delarna av Sundsvall, Södermalm, Sidsjö och Södra berget. Öppettiderna är vardagar 06-21, lördagar 10-18 och söndagar 10-16.

På- och avstigningsplatserna utgörs av 71 befintliga hållplatser och 238 virtuella hållplatser. De virtuella hållplatserna förekommer bara i appen paxa Din Tur. Platserna är strategiskt utplacerade och ligger högst ett par minuter från de adresser du uppger när du ska boka din resa.

Karta över området som paxa trafikerar

Sollefteå
Paxa trafikerar ett avgränsat område inom Sollefteå. Med paxa reser du i de centrala delarna av Sollefteå, nedre delen av Hallstabacken, Skärvsta, Skedomsmon, Övergård och Prästbordet. Öppettiderna är vardagar 06-21 och lördagar 10-15 och 16:30-21.

På- och avstigningsplatserna utgörs av 62 befintliga hållplatser och 138 virtuella hållplatser. De virtuella hållplatserna förekommer bara i appen paxa Din Tur. Platserna är strategiskt utplacerade och ligger högst ett par minuter från de adresser du uppger när du ska boka din resa.

Karta över området som paxa trafikerar

Boka din resa med paxa – så funkar det

Via appen paxa Din Tur:

  • Ladda ner appen paxa Din Tur. Klicka här för att ladda ner appen (om du läser detta via en mobiltelefon).
  • Ange den adress du vill resa från och till. Appen kommer ange de på- och avstigningshållplatser som ligger närmast de adresser du uppgivit.
  • Oftast dröjer det inte mer än cirka 15 minuter* innan bussen hämtar dig.
  • Se till att du har en giltig biljett, Din Turs ordinarie biljetter gäller.

*Är det flera personer som har beställt bussresor under samma tidsintervall kan ankomsttiden bli förskjuten. Bussen anländer dock oftast inom cirka 15 minuter.

Via telefon:

Boka din resa genom att ringa Din Tur kundcenter på telefon 0771-100 110.

Samma pris som för övriga bussresor med Din Tur

Du reser med samma biljettyper som ingår i Din Turs ordinarie sortiment och priserna är desamma. Biljetter hittar du i Din Turs app, i vår webbshop eller hos något av våra försäljningsställen. Du kan även köpa din biljett ombord och betala med betalkort.

Obs! Du kan inte boka din resa via Din Turs vanliga app. För att resa med paxa måste du först ladda ner appen paxa Din Tur.

Här kan du läsa mer om var du kan köpa biljett

Efter pandemin har nya vanor skapats och behovet av resor förändrats. Detta ställer andra krav på kollektivtrafikens utbud. Som ett led i att fortsätta utveckla kollektivtrafiken testar vi nu en ny typ av anropsstyrd trafik där du får möjlighet att boka resor på dina villkor. Med denna konkurrenskraftiga trafiklösning gör vi det enklare för dig att välja ett hållbart alternativ. Med paxa får du en tillgänglig, hållbar och modern kollektivtrafik på dina villkor.

Ladda ner appen paxa Din Tur. I appen anger du adressen du vill resa från och adressen du vill resa till. Appen kommer att ange de på- och avstigningsplatser som ligger närmast de adresser du har uppgivit. Bussen paxa har inte en fast tidtabell. När du beställer resan dröjer det oftast inte mer än cirka 15 minuter* innan bussen anländer till platsen du har angivit, för fortsatt resa till platsen du ska åka till. Via appen får du även reda på den närmaste vägen till din påstigningsplats. Appen paxa Din Tur hittar du där appar finns.

Det går även bra att ringa Din Tur kundcenter på telefon 0771-100 110 för att boka resa.

*Är det flera personer som har beställ bussresor under samma tidsintervall kan ankomsttiden bli förskjuten. Bussen anländer dock oftast inom cirka 15 minuter.

Sollefteå
Paxa trafikerar ett avgränsat område inom Sollefteå. Med paxa reser du i de centrala delarna av Sollefteå, nedre delen av Hallstabacken, Skärvsta, Skedomsmon, Övergård och Prästbordet. Öppettiderna är vardagar 06-21 och lördagar 10-15 och 16:30-21.

På- och avstigningsplatserna utgörs av 62 befintliga hållplatser och 138 virtuella hållplatser. De virtuella hållplatserna förekommer bara i appen paxa Din Tur. Platserna är strategiskt utplacerade och ligger högst ett par minuter från de adresser du uppger när du ska boka din resa.

Karta över området som paxa trafikerar
Sundsvall

Paxa trafikerar en avgränsat område inom Sundsvall. Med paxa reser du i de centrala delarna av Sundsvall, Södermalm, Sidsjö och Södra berget. På- och avstigningsplatserna utgörs av 71 befintliga hållplatser och 238 virtuella hållplatser. De virtuella hållplatserna förekommer bara i appen paxa Din Tur. Platserna är strategiskt utplacerade och ligger högst ett par minuter från de adresser du uppger när du ska boka din resa.

Karta över området som paxa trafikerar

Sollefteå:
Vardagar: 06-21
Lördagar: 10-15 och 16:30-21

Sundsvall:
Vardagar: 06-21
Lördagar: 10-18
Söndagar: 10-16

Din Turs ordinarie biljettsortiment för tätorten gäller ombord på paxa. Du kan inte köpa biljetten i appen paxa Din Tur. Du köper biljetten i Din Turs vanliga app, i webbshopen på dintur.se, hos Din Turs försäljningsställen eller ombord på bussen med betalkort.

Här kan du läsa mer om våra biljetter och var du kan köpa dem.

Bussen anländer oftast inom cirka 15 minuter. Är det flera personer som har beställ bussresor med paxa under samma tidsintervall kan ankomsttiden bli något förskjuten.  

Förbokning av paxa är inte möjligt i appen paxa Din Tur från den 8 april. för dig som inte har möjlighet att använda appen kan  boka din resa i förväg via Din Tur kundcenter 0771-100 110.

Ja, du kan avboka din resa i appen paxa Din Tur eller genom att ringa Din Tur kundcenter på telefon 0771-100 110. Du behöver inte betala för din avbokade resa. Det går bra att boka en ny resa direkt när du avbrutit en resa.

Bussen väntar i två minuter.

Ja, du kan även boka resa genom att ringa Din Tur kundcenter på telefon 0771-100 110.

Ja, det finns 11 platser på paxa i Sundsvall och 15 platser på paxa i Sollefteå. Du anger vid bokning hur många som ska resa.

Om fler personer beställer en resa i samma riktning reser ni tillsammans. Då anpassas bussresan efter var övriga resenärer ska hämtas och lämnas.

Nej, endast de som har bokat resa får åka med bussen.

De virtuella hållplatserna är inte utmärkta. Du ser i appen ”paxa Din Tur” var upphämtningshållplatsen är och får även reda på den närmaste vägen till din påstigningsplats via en karta.

Om du ringer in till kundcenter för att boka resa får du en adress till din påstigningsplats av kundcenter samt via sms. Du får även ett sms när fordonet är framme.

Beroende på var bussen befinner sig och dess planerade körningar kan du få hänvisad till olika hållplatser, även om bokar från samma adress. Detta beror på att maxavståndet till en virtuell hållplats kan vara inom en radie om ca 360m. Om det finns två eller fler hållplatser inom den radien väljs den hållplats som passar bussens övriga bokningar och körriktning.

Bagage får tas med utan kostnad i mån av plats. Du är själv ansvarig för ditt bagage under resan.

Ja, det är tillåtet att ta med max 2 pälsdjur/resenär. Pälsdjur som hund och katt reser gratis med oss. Läs mer här.

Ja, men du behöver ange i appen när du bokar din resa att du har en barnvagn/cykel/rullator eller rullstol med dig.
paxa-bussen i Sundsvall rymmer tre cyklar, en barnvagn eller en rullstol, dvs. det går inte att resa med en cykel och en barnvagn.
paxa-bussen i Sollefteå rymmer två cyklar (cykelställ bak på bussen), en barnvagn eller en rullstol.

paxa-bussen har lågentré/låggolv och är utrustade med ramp vilket underlättar för dig med rullator och rullstol. Rullstol, rullator och annat likvärdigt tekniskt hjälpmedel får tas med utan avgift. Du måste ange när du bokar att du har en rullator/rullstol med dig. El scooter med styre får av säkerhets- och utrymmesskäl inte medföras på bussarna.

Bakåtvända bilbarnstolar kan inte användas i bussen. Det finns inte barnstolar ombord, du behöver ta med en egen.

De personuppgifter du lämnar när du registrerar dig för bokning av resa i appen paxa Din Tur kommer att behandlas enligt Din Turs gällande policy för personuppgiftsbehandling. Vi behöver personuppgifterna för att kunna identifiera din bokning i systemet samt för planering av rutt vid resa. Vid bokning och utförd resa lagras resehistorik. 

Följande personuppgifter kan behandlas i appen:
Namn, telefonnummer, e-postadress, bokningsinformation, resehistorik och eventuell profilbild. 

Personuppgifterna behandlas som stöd till följande funktioner i appen: 

  • Bokning av resa 
  • Skapande av användarkonto

Vi sparar dina personuppgifter under 1 år efter din senaste bokning. Resehistoriken anonymiseras dock efter 100 dagar och sparas för statistikändamål. 

Dina personuppgifter behandlas av Din Tur och Din Turs personuppgiftsbiträden; Nobina som utför trafiken och Via som är teknisk leverantör av appen. 

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.