Peter Hedman

Peters lugnt skapar trivsel

Det är lugnt och behagligt att åka med Peter Hedman. De som får uppleva det är bland annat resenärerna på Linje 1 mellan Alnö och Bergsåker i Sundsvall. Det är Peters favoritlinje.

– Den går ganska fort att köra, trafiken flyter oftast på och man kommer lätt in i ett bra tempo. Men framförallt är det trevliga kunder!

Peter har varit chaufför sedan 80-talet inom taxi och godstransporter men kände att han ville göra nåt annat. 2003 såg han en annons i tidningen om att de sökte bussförare och ringde. Efter en linjeutbildning satt han sedan bakom ratten på sin favoritbuss, Volvo, och har inte lämnat sedan dess.

– Jag älskar att få serva folk, att få träffa många människor, lyssna på radion, sitta och småsjunga lite, och än har ingen klagat. Det är ett fritt och härligt jobb, jag måste såklart hålla mig efter linjen men det händer ändå en hel del varje dag. När folk hejar, säger ”bra kört” då växer man och känner att det har varit en bra dag.

Som bussförare har Peter inte bara kört Stadstrafiken i Sundsvall, några av hans finaste minnen är från idrottsresor med ungdomar som ska på match eller cup.

– Det är härligt när de sitter i bussen och sjunger ”En busschaufför, det är en man med glatt humör” och syftar på mig. Det blir jag glad när jag tänker på.

Serviceinriktad, ha ett bra bemötande, hjälpa de som behöver hjälp är vad Peter har fokus på i sitt jobb. Hans stora mål är att alla resenärer ska känna sig trygga, och kanhända kommer hans lugn från det stora fritidsintresset; fiske.

– Efter jobbet åker jag gärna ut och fiskar. Regnbåge är den godaste fisken och den drar jag upp i nån av tjärnarna runt omkring. Jag mår bra av att komma bort från allt sorl och bara njuta av naturen och tystnaden.

Det som annars livar upp hemma hos Peter är barnbarnen, eller som Peter brukar kalla dem ”Livets efterrätter”.

Några av Peters nomineringskommentarer från resenärerna:

  • Alltid ett leende, hjälpsam, kör lugnt och säkert
  • Han har humor och är alltid lika trevlig mot en
  • Otroligt trevlig, och duktig chaufför
  • Med Peter vid ratten i bussen så finns åkglädjen, och tryggheten.
  • Serviceinriktad glad, skämtsam, o mycket mer. En självklar busschaufför.
  • Han är så trevlig
  • Mycket proffsig i sitt jobb, framför bussen som en dröm samt trevlig och hjälpsam.
  • Han är alltid trevlig, hjälpsam och snäll
  • Tycker han är en väldigt rolig och omtänksam busschaufför

Namn
Peter Hedman

Bostadsort
Bosvedjan, Sundsvall

Anställd hos
Nobina

Bussförare sedan
2003