Snart börjar skolan igen

Inför skolstarten förväntas resandet i kollektivtrafiken öka igen. Vi sätter in alla tillgängliga bussar under rusningstid för att minska risken för trängsel. Trots att vi kör full trafik och extra bussar kan trängsel uppstå. Fundera på om resan med oss verkligen är nödvändig. Gå, cykla eller välj ett annat färdsätt om du kan.

– Vi kör full trafik och har tillsammans med trafikbolagen satt in alla tillgängliga bussar under rusningstid. Vi har ett begränsat antal bussar och förare att utöka trafiken med och de kommer förstärka de avgångar där behovet är som störst säger Andreas Pettersson, Trafikchef på Din Tur.

Reseplaneraren på dintur.se och i appen kommer uppdateras med information om linjer eller avgångar som har risk för trängsel. När en sådan avgång söks kommer en i-symbol med mer information att synas. Undvik dessa avgångar om du kan så att de som måste resa kan göra det på ett tryggt sätt.

– Vi följer resandestatistiken kontinuerligt för att se var behovet av de extra bussarna är störst. Det är viktigt att alla resenärer visar sin biljett för läsaren eftersom det är därifrån vi hämtar statistik säger Andreas Pettersson, Trafikchef på Din Tur.

Håll dig uppdaterad!

Här har vi samlat information till dig som måste resa med oss under coronapandemin

Här kan du läsa mer om Folkhälsomyndighetens allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av Covid-19

 

Publicerat18 aug 2020