Framdörrarna öppnas från 14 februari

De flesta rekommendationer och restriktionerna rörande Covid-19 har tagits bort och du kan nu resa som vanligt igen. Vi kommer successivt att öppna bussarnas framdörrar från måndag 14 februari och börja sälja biljetter ombord från 14 mars.

Framdörrarna öppnas successivt från 14 februari

Vi börjar öppna framdörrarna på bussarna i länet från måndag 14 februari och det kommer ta några veckor innan framdörrarna är öppna på samtliga bussar.

Biljettförsäljning ombord från 14 mars

Då öppningen av framdörrarna sker successivt kommer vi börja sälja enkelbiljetter och ladda reskort ombord på bussarna från måndag 14 mars. På linje 1-5 och 120 i Sundsvall säljs endast enkelbiljetter ombord precis som före pandemin. Från 14 mars kommer även avspärrningen på sätena närmast föraren tas bort.

Nu kan du resa som vanligt igen

Då alla restriktioner för resor med kollektivtrafiken har tagits bort kan du resa som vanligt igen. Vi kommer även fortsättningsvis informera om vilka linjer som har risk för trängsel på vår webb, app och i reseplaneraren.

Rekommendationer som finns kvar

  • Den som är sjuk med symtom som kan vara covid-19 ska stanna hemma och undvika nära kontakt med andra. Det innebär till exempel att inte åka med kollektivtrafiken när man är sjuk.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna ovaccinerade personer att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus för att vara extra försiktiga.

 

Publicerat11 feb 2022