Frågor och svar om Din Tur:s webbshop

Vad kan jag köpa i Din Turs webbshop?

Du kan köpa alla slags biljetter och reskort förutom enkelbiljetter i vår webbshop.

Kan jag köpa bara själva plastkortet i webbshop?

Nej man kan inte köpa ett tomt plastkort. Kortet som du sedan laddar med den biljett, reskort eller reskassa du önskar får du när du samtidigt köper någon av dessa produkter hos något av våra försäljningsställen eller ombord på bussen.

Varför kan jag inte ladda mitt kort?

Det vanligaste felet är man försöker ladda ett busskort av äldre typ (före 2015). Det kan också bero på att du försöker ladda en produkt som inte finns till exempelvis kategori student som endast gäller för resa utanför Umeå tätort.

Jag vill inte ha min biljett på plastkort utan digitalt i mobilen. Är det möjligt?

I dagsläget är endast våra enkelbiljetter möjliga att få i digital form men vi arbetar för att även våra periodbiljetter ska bli digitala.

Varför tar det en tid innan laddningen finns tillgänglig i biljettmaskinen redo för att överföras till mitt reskort?

En laddning via webbshopen kan ta upp till 24 timmar innan den finns tillgänglig i biljettmaskinen och är redo att föras över till reskortet. För att laddningen ska föras över till reskortet måste kortet hållas mot biljettmaskinen i cirka 5 sekunder.

Kan jag se om resorna kommit in på mitt kort?

Ja, i vår webbshop kan du följa ditt köp under rubriken ”Mina kort”. När det står ”Sänder till reskortet” är laddning redo att sändas till biljettmaskinen eller redan tillgänglig i biljettmaskinen. Alla köp finns tillgängliga i biljettmaskinen inom 24 timmar.
När du använder busskortet förs ditt köp automatiskt över till kortet och beskedet i webbshop ändras då till ”Aktiv”.

Vilka webbläsare/versioner stödjer Din Turs webbshop?

  • Google Chrome: Google Chrome 43 och senare versioner.
  • Internet Explorer: Internet Explorer 10 och senare versioner.
  • Mozilla Firefox: Mozilla Firefox 38 och senare versioner.
  • Safari: Safari 7 och senare versioner.
    Använder ni någon annan webbläsare så är det inte säkert att webbshoppen fungerar som den ska.

Jag hade registrerat mitt gamla busskort hos Din Tur. Nu har jag skaffat ett nytt reskort. Måste jag registrera det nya också?

Ja, det måste du. Det nya busskortet har ett annat kortnummer, så för att trygghetsförsäkringen ska gälla om du tappar bort ditt kort måste du registrera det nya kortet också.

Hur mycket pengar kan jag som mest ladda min reskassa med?

3000 kr (det sammanlagda saldot på reskortet kan vara maximalt 3000 kr).

Jag ska köpa resor till en ort som det verkar finnas flera av. Hur vet jag vilken som är rätt?

Eftersom det går att köpa resor över länsgräns i Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland kan det förekomma orter som har samma namn. Även inom länet finns orter med samma namn.
Ett exempel inom länet är Nyland, som både finns i Kramfors kommun, Sollefteå kommun och Timrå kommun. För att skilja orterna åt finns därför en kommunbeteckning efter ortnamnet, Nyland (krf), Nyland (soll) och Nyland (tim). Nyland finns också i Jämtland och har då beteckningen Nyland (jtl)
Om du vill köpa resor till en ort som är unik för länet finns ingen kommunbeteckning, exempelvis Bönhamn (ett samhälle i Kramfors kommun). Om du, i de fall det finns flera orter med samma namn, är osäker på vilken av orterna du ska välja kan du också kontakta Din Tur kundcenter på telefon 0771-100 110.

Meddelandet ”Error, your session has timed out” visas på skärmen när du startar webbshop.

Töm webbhistoriken i webbläsaren och starta om den.