Förbokning av paxa tas bort

paxa-projektet fortsätter att utvecklas. Idag vill nästan dubbelt så många använda sig av paxa än vad systemet och bussen kan hantera. För att göra det möjligt för ännu fler att uppleva flexibiliteten och bekvämligheten med paxa tar vi bort funktionen förbokning i appen paxa Din Tur den 8 april.

Din resa bokar du i appen paxa Din Tur genom att skriva in var du vill resa från och adressen du vill resa till. När du beställer resan direkt dröjer det oftast inte mer än 15 minuter innan bussen anlänt till platsen. I appen kan du följa var bussen befinner sig och information om var din närmaste påstigningsplats finns

– paxa bedrivs som ett projekt för att vi löpande ska lära oss om denna nya trafik och hur vi bäst kan anpassa utbud och teknik utifrån efterfrågan så att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt, säger Hans Forsberg (C), ordförande Service- och förvaltningsutskottet i Sundsvalls kommun.

Syftet med paxa är att erbjuda ett flexibelt, behovsstyrt och tillgängligt resealternativ. Ett attraktivt komplement till bilen. Idag kan du resa med Din Tur paxa i Sundsvall och i Sollefteå. En trend i båda trafikzonerna är att allt fler förbokar sina resor. Förbokning gör systemet mindre flexibelt, framför allt när många vill resa samma tid. I rusningstid är det allt vanligare att inga resealternativ visas, vilket gör att många tvingas välja bort paxa för sina resor. Genom att ta bort möjlighet till förbokning kan systemet få in fler resenärer i samma fordon och med samma öppettider.

– Det är oerhört glädjande att se hur populär paxa har blivit och hur det har förenklat resandet för både ungdomar och äldre. Med denna förändring kan resandet fortsätta att vara tillgängligt för så många som möjligt, säger Birgitta Häggkvist (Vi) kommunstyrelsens vice ordförande Sollefteå kommun.

Förändringen om att inte kunna förboka din resa i appen paxa Din Tur gäller från och med måndagen den 8 april. För dig som inte kan använda appen finns en anpassad möjlighet till bokning via Din Tur Kundcenter på telefon 0771 100 110.

Publicerat04 apr 2024