Adrenalinkicken är bara en bussresa bort

Höga kusten är ett världsarv som bjuder på otroliga skogsvidder, älvdalar och dramatisk kustlinje. Upplevelserna är många och bergsklättring är en av dem. Ett fantastiskt äventyr där du utmanar din höjdrädsla och njuter av den magiska utsikten över världsarvet Höga Kusten.

Foto: Via Ferrata

Här har alla med en kroppsvikt mellan 40-140 kg möjlighet att uppleva bergsklättring på Skulebergets 250 meter höga bergvägg under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga. Det finns fyra leder med olika svårighetsgrader, så det finns en utmaning för alla.

Klättringen erbjuds främst av Via Ferrata och på deras hemsida hittar du all information som du behöver inför äventyret. Du kan hyra utrustning på plats och för dig som är nybörjare kanske det inte är en dålig idé att hyra med en guide på turen.

För att åka dit med buss hoppar du på linje 50, som går mellan Härnösand och Örnsköldsvik och hoppar av vid hållplats Naturum Höga Kusten E4. Det går även att resa till Ullånger med linje 202 och vidare med linje 50. Linje 202 och 50 trafikerar området på vardagar men vill du hellre besöka området på helger så är linje 216, Kramfors–Docksta-(Naturum), bussen för dig! Under sommaren kommer bussen gå med tre avgångar i vardera riktning på lördagar och söndagar.

Sök din resa direkt i vår reseplanerare på dintur.se eller i vår app. I appen kan du också köpa enkelbiljetter.

Publicerat30 jun 2021