Nytt från 1 juli: Barnkort i Timrå kommun.

Den 1 juli 2018 lanserar Din Tur en ny biljett för barn och ungdomar 7-19 år i Timrå kommun. Barnkort Timrå är kostnadsfritt och gäller för obegränsat antal resor på Din Turs bussar inom hela Timrå kommun.

Vill du ha ett barnkort?
Alla i ålder 7-19 år som bor i Timrå kommun får kortet postat till sin hemadress innan 1 juli. Barnkortet är personligt och har därför en namnruta på baksidan som ska fyllas i.

Var gäller barnkortet?
Barnkortet gäller för obegränsat resande på Din Turs bussar och anropsstyrd trafik inom Timrå kommun. Du kan inte resa med kortet på tåg eller annan busstrafik som t.ex. Y-buss.

Kan jag resa med kortet över kommungränsen?
Du kan inte resa med kortet över kommungränsen. Du får resa på kommunöverskridande linjer om resan enbart sker inom Timrå kommun.

Det är inte tillåtet att delbetala med kortet (att ha flera reskort för en och samma resa när du ska över kommungränsen).

Vad gäller för mig som reser med skolkort idag?
Nuvarande skolkort gäller till vårterminens slut. Barnkortet ersätter sedan det nuvarande skolkortet om du reser inom kommunen och är 7-19 år. För dig som har kommunöverskridande resor eller inte är 7-19 år behöver du fortfarande ha ett skolkort.

Vad gäller för de som inte fyllt 7 år?
För barn som inte fyllt 7 år gäller vårt länsövergripande familjeerbjudande som innebär att en ungdom, vuxen eller senior får ta med sig upp till två barn, under sju år, som reser gratis. Barn under 7 år som reser ensam måste ha en biljett.

Publicerat18 maj 2018