Nya biljettpriser från 1 januari

Från 1 januari 2023 får Din Turs biljetter nya priser. Här kan du se prislistan för 2023 och läsa mer om varför vissa biljettpriser höjs.

Prislista för Din Turs biljetter

Prislista över Din Turs biljetter. Giltig från 2023-01-01 till 2023-12-31.

Observera att vissa av våra biljettpriser är avståndsbaserade och avståndet räknas ut mellan zonerna som våra hållplatser ligger i. Det kan medföra att det inte alltid överensstämmer med det avstånd du har tagit fram. Därför rekommenderar vi att du söker din resa i vår reseplanerare för att få aktuellt pris på din sträcka. Reseplaneraren uppdateras med de nya priserna den 1 januari.

Hur mycket höjs biljettpriserna?

  • Priset på enkelbiljetter för de kortaste sträckorna (upp till 22 kilometer) höjs med tre kronor.
  • Priset på Länskortet (30-dagar), Flex 10/30 och Härnösandskortet kommer inte höjas.
  • Övriga biljettpriser höjs med 5%.

Varför höjs biljettpriserna?

Din Turs direktion har tidigare beslutat att Din Turs biljettpriser ska höjas varje år enligt index. Inför 2023 hade det inneburit en höjning om cirka 13–14% då kostnaderna för att köra kollektivtrafiken ökat kraftigt. För att biljettpriserna inte ska höjas med 13-14% har politikerna i stället beslutat att höja biljettpriserna med 5% och att priset för enkelbiljetter på de kortaste sträckorna skulle höjas med tre kronor. Länskortet och Flex 10/30 undantogs från höjningen.

Vilken biljett ska jag välja?

Om du reser sällan: Enkelbiljett eller Reskassa
Om du reser ibland: Reskassa eller Flex 10/30
Om du reser ofta: Periodkort med giltighet på en bestämd sträcka, inom en kommun eller inom hela länet.

Här kan du läsa mer om våra olika biljetter.

Vill du ha hjälp att välja rätt biljett? Vi hjälper dig gärna. Kontakta oss via Facebooksidan Din Tur, via e-post till kundservice@dintur.se eller genom att ringa oss på 0771-100 110 (öppet dygnet runt).

Publicerat21 dec 2022