Nya biljettpriser från 1 januari 2024

uppdaterad 2024-01-09

Från 1 januari 2024 får Din Turs biljetter nya priser. I prislistan för 2024 kan du redan nu se vad din bussresa kommer att kosta. Reseplaneraren uppdateras med nya priser 1 januari. 

Prislista för Din Turs biljetter

Se hela prislistan här.

Hur mycket höjs biljettpriserna?

  • Priset på enkelbiljetter för alla sträckor och zoner höjs med ca 13 procent. Det innebär exempelvis att en enkelbiljett i tätort kostar 33kronor.*
  • Priset på Flex 10/30 höjs med ca 13 procent. Det innebär att Flex 10/30 tätort kostar 442kronor och Flex 10/30 Län kostar 876kronor.
  • 10-biljett (som ersätter tidigare reskassa) höjs med ca 13 procent. Det innebär exempelvis att en 10-biljett i tätort kostar 297kronor.
  • Härnösandskortet 30dagar höjs till 200kr per månad.
  • Övriga biljettpriser kommer inte att höjas.

* Din Turs enkelbiljetter är avståndsbaserade och avståndet räknas ut mellan zonerna som våra hållplatser ligger i. Det kan medföra att det inte alltid överensstämmer med det avstånd du har tagit fram. Därför rekommenderar vi att du söker din resa i vår reseplanerare för att få aktuellt pris på din sträcka. Reseplaneraren uppdateras med de nya priserna den 1 januari.

Kommer Härnösandskortet att höjas?

Ja, Härnösandskortet 30 dagar höjs till 200kr per månad. Det är fortsatt kostnadsfritt för barn och ungdomar 7-19 år. Ansökan för Barnkortet Härnösands kommun görs fortsatt via kommunens hemsida.

Kommer Barnkort och Seniorkort Sundsvalls kommun höjas?

Nej.

Kommer Ungdomskortet Örnsköldsviks kommun att höjas?

Nej. Ansökan för Ungdomskortet Örnsköldsviks kommun görs fortsatt via kommunens hemsida

Varför höjs biljettpriserna?

Vi har under 2022- 2023 haft hög inflation och höga drivmedelskostnader vilket har bidragit till ökade kostnader för kollektivtrafiken. Vi behöver därför få ökade intäkter. Vi höjer priset på våra enkelbiljetter och inte på våra periodkort län och kommun. På detta sätt gynnar vi de resenärer som reser med oss regelbundet till och från jobb, studier och fritidsresor.

Vilken biljett ska jag välja?

Om du reser sällan: Enkelbiljett eller 10 biljett
Om du reser ibland: 10 biljett eller Flex 10/30
Om du reser ofta: Periodkort med giltighet på en bestämd sträcka, inom en kommun eller inom hela länet.

Här kan du läsa mer om våra olika biljetter.

Vem beslutar om priser för kollektivtrafiken?

Förbundsdirektion för Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län beslutar om priser för kollektivtrafiken. Förbundsdirektionen består av nio ledamöter och lika många ersättare och är valda av respektive kommunfullmäktige. Region Västernorrland finns representerade med två ledamöter och övriga medlemmar representeras av en ledamot vardera.

Kommunerna kan själva besluta om att subventionera Din Turs priser och produkter för sina invånare. Att subventionera är lika med att ge ett ekonomiskt bidrag. Det betyder att det kan vara olika priser för våra produkter i länets kommuner.

 

 

 

Vill du ha hjälp att välja rätt biljett? Vi hjälper dig gärna. Kontakta oss via Facebooksidan Din Tur, via e-post till kundservice@dintur.se eller genom att ringa oss på 0771-100 110 (öppet dygnet runt).

Publicerat11 dec 2023