Utökad kollektivtrafik i glesbygd – Nordingrå testområde 2019-2020.

Under perioden augusti 2019 till juni 2020 genomförs en satsning på utökad kollektivtrafik i Nordingråområdet. Satsningen sker som en del i att utveckla kollektivtrafiklösningar i glesbygden och Nordingrå har valts som testområde.

Den utökade trafiken innebär rent konkret att de befintliga busslinjerna 217 och 221 kompletteras med ytterligare trafik på den nya linjen 244. Samtliga linjer är sökbara på dintur.se och i appen Din Tur. Du reser med Din Turs vanliga reskort och/eller genom att köpa biljett i appen Din Tur eller ombord på bussen.

Här hittar du en samlingstabell över de turer som går i Nordingråområdet 

Här hittar du alla våra tidtabeller

Under januari kommer information om den utökade trafiken skickas till alla hushåll i Nordingråområdet.

 


Bli testresenär och ambassadör i Nordingrå!

I vår testresenärskampanj har du möjlighet att prova på att åka kollektivt under 30 dagar (17 februari 2020 – 17 mars 2020). Du ansöker om att få vara med genom att fylla i formuläret nedan och skicka in svaret senast 9 februari 2020. 

Vi söker dig inom Nordingråområdet som vanligtvis åker med bil till och från jobbet eller tar bilen när ni åker in till Ullånger eller Nordingrå för era serviceärenden. Ni som har fritidsaktiviteter i Nordingrå har fått extra turer på kvällar och lördagar, så nu är det bara att börja resa. Vill ni prova på att resa med buss helt gratis i 30 dagar ska ni ansöka om att bli testresenär.

Allt du behöver göra är att ansöka och därefter, om du blir uttagen, åka så mycket du vill med linje 217, 221 och 244 under testperioden 17 februari- 17 mars. Du förbinder dig till att svara på två resvaneundersökningar via e-post, en direkt efter testperiodens slut och en tre månader senare. Resvaneundersökningarna tar cirka fem minuter att genomföra. Sedan vill vi även att du ska berätta om de utökade turerna i Nordingrå för vänner och bekanta, gärna få dem att prova på att åka kollektivt.

Om du blir uttagen
Under vecka 7 kommer du få besked via e-post om du blivit uttagen som testresenär eller inte. Om du blir utvald kommer ditt prova-på-kort skickas hem till dig. Kortet gäller för obegränsat antal resor under 30 dagar inom nordingråområdet och eventuellt fler busslinjer om du blivit uttagen som arbetspendlare. Testperioden gäller mellan17 februari – 17 mars.

Ansök här!

Steg 1 av 7

  • Fyll i ditt för- och efternamn i fältet.
  • Skriv in din postadress i fältet.
  • Skriv in din e-postadress i fältet.
  • Skriv in ditt telefonnummer i fältet.

 


Satsningen på kollektivtrafik i Nordingrå är en del i att utveckla kollektivtrafiken i glesbygden och drivs av EU-projektet Koll2020. Syftet med Koll2020 är att utveckla kollektivtrafiken i Västernorrland så att fler väljer att resa kollektivt.

Läs mer om projekt Koll2020 på Regions Västernorrlands webbplats.