Ingela Eriksson

Alla vill prata med glada Ingela

Ingela Eriksson började för länge sedan köra taxi. När hennes chef gick över till att köra buss började Ingela snegla på det stora fordonet och tänkte ”Det vore häftigt att få ratta en buss”. Hon lyckades med nöd och näppe komma in på utbildningen vid Skedal, fällde en glädjetår och 25 veckor senare började hon som bussförare. Ett yrke hon aldrig skulle vilja byta ut.

– En bra bussförare är en glad bussförare, säger Ingela. Naturligtvis ska en bra bussförare köra säkert, men efter det är bemötandet viktigast. Jag är nog glad nästan jämt men ibland tryter även mitt tålamod när det ska hållas på att trilskas med biljetter och betalning.

Ingela är snäll men rättvis. Hennes mantra är ”Är ni snäll med mig så är jag snäll med er”. Med det i bakhuvudet har hon fått en fin kommunikation bland annat med gymnasieungdomarna som hon ofta kör mellan skolan och matsalen.

– Vi snackar och jag plockar upp dem där det behövs samtidigt som de är schysst mot mig och hjälper mig att ta hand om bussen.

På eftermiddagarna när hon kör hem skolbarnen från Kramfors frågar hon vad de lärt sig idag. ”Ingenting” svarar barnen.

– Då brukar jag säga att ”då ska jag lära er nåt”! Och så gör jag det. Om djur, om nåt jag hört på radion eller nåt annat kul som passar barn. De väljer att sitta långt fram och prata vilket är jättekul. I julas fick jag flera julklappar och blev så glad!

Det bästa med att vara bussförare tycker Ingela är att hon får träffa så många människor. Det är kul med nya människor, men framförallt uppskattar hon den fina kontakt hon har fått med de återkommande resenärerna som trivs när just Ingela kör.

– ”Åh vad skönt att det är du som kör, då kan jag känna mig lugn” har jag fått höra några gånger. 48:an (Ingelas buss) har jag kört i fem år, tillsammans är vi ett bra team och jag har verkligen mitt drömyrke. Är det nåt jag ångrar så är det att jag inte började köra buss tidigare!

Några av Ingelas nomineringskommentarer från resenärerna:

  • Ingela är sprallig, glad, trevlig och positiv. Hon har ett proffsigt bemötande och sprider glädje på sina turer.
  • Hon är alltid trevlig och tillmötesgående. Och man får sig ett gott skratt emellanåt. Och hon kommer alltid med sin buss vid storm och kyla och snö. Är aldrig sen.
  • Ingela är tjejen som alltid är trevlig och tillmötesgående hon hälsar på alla gamla som unga med ett leende, jag blir lika glad varje gång när jag stiger på bussen och ser att det är hon som kör, hon kör dessutom suveränt bra .
  • Man kliver alltid av bussen hon kört på bra humör, oavsett hur trött och grinig man var när man vaknade. Magiskt.
  • Ingenting är omöjligt med Ingela Eriksson
  • Så hemtrevlig stämning bland alla resenärer när hon kör bussen. Skulle kunna åka buss hela dagen om hon körde. Mina barn hoppades varje dag att det var hon som körde.
  • Sjunger och har en god stämning under resan.
  • Jag tränar mina hundar från valp att åka buss å hon har gjort Winston så glad att han springer mot bussen när den passerar.

Namn
Ingela Eriksson

Bostadsort
Prästmon i Kramfors kommun

Anställd hos
Byberg Nordin

Bussförare sedan
2013