Hållplats Stenstan

Uppdaterad 2022-08-04 (sidan uppdateras löpande)

Busstrafiken på Navet/Sundsvalls busstation kommer påverkas i och med arbetet med nya Hållplats Stenstan. Här kommer vi löpande publicera information om hur busstrafiken påverkas.

 Hör projektledare Daniel Jonsson berätta mer om byggnationerna

 

Nya busshållplatser byggs i kvarteret söder om Navet (parken Oasen) samt på Sjögatan. De nya busshållplatserna får en mer central och trygg miljö. Genom ett ökat folkliv, tydligare trafikrum för trafikantgrupper, bättre belysning och bättre tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning förstärks tryggheten i området.

Hållplats Stenstan är planerad att vara färdigbyggd hösten 2023 (med reservation för eventuella förändringar).

Förändringar i busstrafiken från Navet/Sundsvalls busstation

Under tiden Hållplats Stenstan byggs kommer vi behöva flytta hållplatslägen på Navet för att frigöra plats för ombyggnationerna. När det sker kommer vi informera om det här, i reseplaneraren samt under fliken trafikinformation på dintur.se och i Din Turs app.

Läs mer om hållplats Stenstan (länk till sundsvallvaxer.se)

Landsbygds- och regionbussar utgår från Sundsvalls resecentrum
I samband med att Sundsvalls resecentrum började trafikeras i augusti 2021 utgår regionbussarna från resecentrum. Flertalet bussar fortsätter att trafikera Navet. Linje 141, 142 och 191 utgår från resecentrum och passerar inte Navet, dessa linjer stannar vid en ny hållplats som ligger längs Köpmangatan och heter Köpmangatan/Esplanaden.

Läs mer om Sundsvalls resecentrum här

Publicerat04 aug 2022