Din Tur förlänger avtalet med Nobina till 2024

Nobina vann 2013 Din Turs upphandling av busstrafik i stora delar av Sundsvall, Örnsköldsvik och Timrå gällande åren 2014-2022, med möjlighet till optionsförlängning i ytterligare två år. Nobina erbjöds denna förlängning och nu är alltså ett förlängningsavtal för dessa år påskrivet. Motsvarande optionsförlängning har redan slutits med Din Turs andra leverantör, Mittbuss. För resenärerna blir det alltså samma trafikbolag som fortsätter köra under de kommande åren.

Pandemin har påverkat samhället i stort och så även kollektivtrafiken. Ingen visste hur allvarlig eller långvarig pandemin skulle bli samt på vilket sätt den skulle påverka kollektivtrafiken. Dialogen mellan Din Tur och Nobina har därmed dragit ut på tiden, i avvaktan för att se hur pandemin utvecklas och kollektivtrafiken berörs. Nu har alltså parterna slutit ett avtal för de nästkommande två åren.

– Pandemin har påverkat samhället i stort och även oss inom kollektivtrafiken. Vi har haft en bra dialog med Nobina och landat i ett avtal som skapar långsiktighet och stabilitet för kollektivtrafiken både nu och framåt. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet fram till december 2024, säger Charlotta Hellhoff, förbundsdirektör, Din Tur.

– Det har varit ett intensivt jobb i dessa tider att få till ett bra avtal och jag uppskattar verkligen Din Turs och Nobinas medarbetare som tillsammans kommit fram till en bra lösning, säger Per Wahlberg, ordförande, Din Tur.

– Vi är glada över detta fortsatta samarbete och förtroende.  Att tillsammans med Din Tur, våra resenärer och alla medarbetare fortsätta resan och skapa en trygg, hållbar och välkomnande kollektivtrafik även efter denna utmanande tid, säger Henrik Dagnäs, vd på Nobina Sverige.

– Under hela pandemin har vi lyckats upprätthålla en pålitlig kollektivtrafik och en trafikleverans på 99,98 % där dagens besked skapar både en stolthet och trygghet för alla medarbetare, efter detta tuffa år. Vi ser fram emot att fortsätta denna utveckling med Din Tur och för våra resenärer, fortsätter Charlotta Isaksson, Affärschef på i Nobina Västernorrland.

I våras gick Din Tur ut med en ny upphandling av busstrafiken för att möta upp ett eventuellt avtalsslut 2022. Den kommer nu att avbrytas.

Eftersom vi är överens avbryts upphandlingen. En ny upphandling av kollektivtrafiken på samtliga orter i Västernorrland kommer ske inför december 2024 då avtalen för den linjelagda busstrafiken löper ut. Ingen förlängning är då möjlig, säger Charlotta Hellhoff, förbundsdirektör, Din Tur.

Publicerat21 maj 2021