Anwar Mohammed är årets bussförare i Västernorrland 2020

Din Tur har tillsammans med sina resenärer utsett Västernorrlands favoritbussförare. Idag står det klart att Anwar Mohammed är Årets Bussförare 2020.

– Engagemanget har varit enormt. Vi fick in över 600 nomineringar från allmänheten när vi sökte efter Årets Bussförare, säger Michaela Björk, informatör, Din Tur.

Efter att resenärerna nominerat sina favoriter fick en jury bestående av representanter från Din Tur och bussbolagen Nobina och Mittbuss den svåra uppgiften att välja ut tre finalister. Det visade sig vara en omöjlig uppgift men till slut enades juryn om att utse fem finalister. Anwar, Henry, Ingela, Kjell och Peter blev de fem som resenärerna fick rösta på till Årets Bussförare.

–Vi säger stort grattis till Anwar Mohammed i Sundsvall som fått flest röster och därmed är utsedd till Årets Bussförare 2020 i Västernorrland. Han har under torsdagen fått diplom, blommor och äran att bära knappen ”Årets Bussförare” säger Michaela Björk.

Motiveringen för Anwar lyder: De som reser med Anwar Mohammed beskriver honom som en trevlig person med ett stort leende och glimten i ögat. Men det som verkligen utmärker Anwar är att han är otroligt hjälpsam och alltid tar sig tid för passagerarnas bästa.

– I dessa tider är alla bussförare hjältar som ser till att människor kommer säkert till och från jobbet och vi är stolta över att så proffsiga och engagerade förare kör för oss, säger Michaela Björk.

Det är första gången Din Tur utser Årets bussförare i Västernorrland och det sker i samarbete med trafikbolagen. Årets bussförare är en person som gjort något extra, föregår med gott exempel, tar sin uppgift på allvar och älskar sitt jobb.

Publicerat26 jun 2020