DinTur.se

Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland

  • Res inom länet

  • Res i hela Sverige

Sök

  • Res inom länet

  • Res i hela Sverige

Ny anslutning – linje 201 från Härnösand till det tidiga morgontåget från Sundsvall mot Stockholm

Publicerad: 2015-12-01

Din Tur har i nära samarbete med Mittbuss tagit fram en ny anslutning med linje 201. Den 14 december är det premiär för den nya avgången som kommer att avgå måndag till fredag från Härnösands C kl. 05.15 till Sundsvalls C – för att sedan ansluta till SJ snabbtåg med avgångstid 06.20.

Behovet av en ny anslutning har uppstått då SJ den 14 december i år slutar köra det tidiga morgontåget 05.08 från Härnösands C. I och med detta behöver resenärerna från södra Ådalen ett miljövänligt sätt att ta sig till Sundsvalls C och sedan vidare till Stockholm för möten tidigt på förmiddagen.

– Jag är mycket glad över att vi tillsammans med Mittbuss hittat en klimatsmart och bra lösning till tidtabellsskiftet. Vi har fått önskemål om en tidig morgonbuss från Timrå, och detta ger nu Timråborna bättre kollektivtrafikförbindelser tidigt på morgonen. Förutom att bussen kopplas mot SJ snabbtåg, så skapar den också ytterligare resmöjligheter för arbetspendlare i regionen, säger Camilla Fahlander, Myndighetschef på DinTur.

 – Vi har haft ett nära samarbete med Din Tur i denna fråga och tack vare en flexibel organisation har kreativa lösningar som denna kunna förverkligats, förklarar Peder Tarberg, Affärschef Mittbuss. – Genom att vi inför denna nya avgång, så ger vi resenärerna en fortsatt möjlighet att resa kollektivt.

Den morgontidiga turen med linje 201 startar i Stadsparken 05.10, avgår från Härnösand central 05.15, därefter avgår den från Gulf E4 05.18, Antjärn E4 05.27, Torsboda E4 05.40, Timrå E4 05.49, Birsta E4 05.52, Sundsvalls busstation 06.00 och ankommer Sundsvall C 06.05, femton minuter före tågets avgångstid.

DelaDela
DelaDela